Voor het eerst in open water zwemmen

Close-up van zwemmende man in open water die zijn duimen omhoog steekt

Open water zwemmen is een unieke ervaring die veel verschilt van zwemmen in een zwembad. Het voelt als het ware alsof je deel uitmaakt van de natuur en de elementen. De natuurlijke omgeving, de weersomstandigheden en het water zelf zijn uiteraard wel anders dan in een gecontroleerde omgeving als een zwembad. In dit artikel zullen we je uitleggen wat je kunt verwachten wanneer je voor het eerst in open water gaat zwemmen.

Het eerste verschil dat je waarschijnlijk meteen zult merken is de watertemperatuur. Open water is vaak stukken kouder dan een zwembad, dus het is erg belangrijk om in een goed wetsuit te investeren. Een wetsuit zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft en je behoedt voor onderkoeling, terwijl je wel nog steeds enige bewegingsvrijheid hebt.

Een ander groot verschil is de weersomstandigheden. In open water kun je sterk beïnvloed worden door golven of een gevaarlijke stroming. Het is belangrijk om je voor te bereiden op deze omstandigheden door je zwemvaardigheden te verbeteren en te leren hoe je hiermee om moet gaan. Zorg ervoor dat je je goed voorbereid op de plek waar je gaat zwemmen om zo eventuele gevaren te vermijden.

Ten slotte, is het zicht in open water vaak slechter dan in een zwembad, dus zorg ervoor dat je een goede zwembril hebt die je helpt om alles goed te zien en je ogen beschermen tegen de zon.