De 5 beste sporthorloges van 2023

Man en vrouw hardlopen samen over boulevard met ondergaande zon terwijl ze op hardloophorloge kijken

Ben jij een fanatieke hardloper, fietser of zwemmer en wil je graag je sportprestaties nauwkeurig bijhouden? Dan heb je een sporthorloge nodig die past bij jouw behoeften. Maar met zoveel verschillende merken en modellen op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Van de high-end modellen tot de meer betaalbare varianten, elk horloge biedt unieke eigenschappen die kunnen helpen bij het verbeteren van je sportprestaties. Met het juiste sporthorloge kan je namelijk niet alleen je hartslag, afstand en snelheid meten, maar ook je slaap, stressniveau en nog veel meer.

Daarom hebben wij een lijst gemaakt van de vijf beste sporthorloges die er op dit moment te krijgen zijn in 2023. We hebben gekeken naar zaken als waterbestendigheid, batterijduur en functionaliteiten zoals hartslagmeting en GPS-navigatie, om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Beste allround sporthorloge

Onze keus!

Garmin Fenix 7 Solar

De Garmin Fenix 7 Solar is een zeer indrukwekkend sporthorloge. Met een batterijduur tot wel 22 dagen, kun je zorgeloos je sportprestaties bijhouden zonder bang te zijn dat je horloge halverwege de dag uitvalt. Zelfs als dat wel gebeurt, kan je het horloge via zonlicht opladen. Je hoeft alleen maar naar buiten te stappen en de zon doet het werk!

Dankzij de 40 sportprofielen van de Garmin Fenix 7 Solar kan je al je sportinspanningen nauwkeurig bijhouden. Of je nu aan het hardlopen, fietsen of zwemmen bent, dit horloge heeft het allemaal. Bovendien kan je offline kaarten en muziek opslaan in de 16GB opslagruimte van het horloge.

Het OLED-scherm is echter iets minder helder dan bij sommige van zijn concurrenten. Daarnaast is de Garmin Fenix 7 Solar duurder dan sommige alternatieven. Het menu is ook wat onoverzichtelijk om in te navigeren, dus je hebt misschien even de tijd nodig om eraan te wennen.

Als je een serieuze sporter bent en op zoek bent naar een sporthorloge dat aan al je behoeften voldoet, dan is de Garmin Fenix 7 Solar een uitstekende keuze. Met de lange batterijduur en de mogelijkheid om het horloge via zonlicht op te laden, kan je zorgeloos je sportprestaties bijhouden. De vele sportprofielen en de opslagruimte voor offline kaarten en muziek maken dit horloge nog aantrekkelijker.

Beste sporthorloge voor hardlopers

Onze keus!

Coros Pace 2

De Coros Pace 2 is een lichtgewicht sporthorloge dat indrukwekkende functies biedt voor sportliefhebbers. Met een batterijduur tot 20 dagen, nauwkeurige GPS en hartslagmeter, is het horloge een geweldige keuze voor diegenen die hun sportprestaties nauwkeurig willen meten.

Het lichtgewicht ontwerp van de Coros Pace 2 maakt het horloge zeer comfortabel om te dragen tijdens het sporten. Bovendien, met een batterijduur tot wel 20 dagen, hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van het horloge tussen het sporten door.

Een ander groot voordeel van de Coros Pace 2 is de nauwkeurige GPS-functionaliteit en hartslagmeter. Dit maakt het gemakkelijk om je trainingen nauwkeurig te volgen en te zien hoe je prestaties verbeteren over tijd.

Helaas heeft de Coros Pace 2 ook enkele nadelen. Het horloge heeft geen mogelijkheid om notificaties van je telefoon te ontvangen, dus je zult niet op de hoogte worden gehouden van inkomende oproepen of berichten tijdens het sporten. Het scherm is ook minder sterk in vergelijking met sommige alternatieven, dus je moet voorzichtig zijn om te voorkomen dat het beschadigt.

Beste sporthorloge met smartwatch functionaliteiten

Onze keus!

Garmin Vivoactive 4

De Garmin VivoActive 4 is een uitstekend sporthorloge voor mensen die op zoek zijn naar handige functies om hun sportprestaties te verbeteren en tegelijkertijd verbonden te blijven met hun smartphone. Met handige smartphone notificaties en kalender synchronisatie, muziek luisteren direct vanaf het horloge, en contactloos betalen, is de Garmin VivoActive 4 een handige aanvulling op je actieve levensstijl.

Een groot voordeel van de Garmin VivoActive 4 is dat het horloge een verlengstuk is van je telefoon. Je kunt gemakkelijk smartphone notificaties en kalender synchronisatie ontvangen op het horloge, zodat je op de hoogte blijft zonder je telefoon uit je zak te halen. Bovendien, met de mogelijkheid om muziek direct vanaf het horloge te luisteren en contactloos te betalen, hoef je tijdens het sporten niet met extra apparaten te sjouwen.

Met meer dan 20 apps om uit te kiezen, kun je met de Garmin VivoActive 4 al je workouts bijhouden. Of je nu gaat hardlopen, fietsen, zwemmen, of iets anders, het horloge kan je prestaties nauwkeurig meten en opslaan.

Er zijn echter ook enkele nadelen van de Garmin VivoActive 4. Het horloge heeft een kortere batterijduur in vergelijking met sommige duurdere alternatieven, dus je moet er rekening mee houden dat je het horloge vaker moet opladen. Bovendien kan de hartslagmeting vanaf de pols soms onnauwkeurig zijn, dus het is raadzaam om een externe hartslagmeter te gebruiken voor nauwkeurigere metingen.

De Garmin VivoActive 4 is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sporthorloge dat hen verbonden houdt met hun smartphone en tegelijkertijd handige functies biedt om hun sportprestaties te verbeteren. Houd er echter rekening mee dat het horloge een kortere batterijduur heeft dan sommige duurdere alternatieven en dat de hartslagmeting vanaf de pols soms onnauwkeurig kan zijn.

Beste sporthorloge voor Apple gebruikers

Onze keus!

Apple Watch SE 2022

Als je op zoek bent naar een sporthorloge dat perfect integreert met je iPhone, dan is de Apple Watch SE 2022 zeker een goede optie om te overwegen. Dit sporthorloge fungeert als een verlengstuk van je iPhone en biedt handige functies zoals contactloos betalen en muziek luisteren, zodat je altijd verbonden kunt blijven en genieten van je favoriete deuntjes terwijl je traint.

De nauwkeurige hartslagmeting via de pols van de Apple Watch SE 2022 maakt het ook een geweldige keuze voor sporters die hun hartslag willen monitoren tijdens hun trainingen. Dit is vooral handig voor het instellen van gepersonaliseerde trainingsdoelen en het bijhouden van de voortgang.

Een ander groot voordeel van de Apple Watch SE 2022 is de mogelijkheid om te bellen, zelfs als je iPhone niet in de buurt is. Dit is ideaal voor sporters die willen genieten van de vrijheid van het hardlopen zonder telefoon, maar nog steeds bereikbaar willen zijn in geval van nood.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Apple Watch SE 2022. Bij intensief gebruik kan de batterijduur van het horloge vrij kort zijn, wat betekent dat je het horloge vaker moet opladen dan bij sommige andere sporthorloges. Dit kan vervelend zijn voor mensen die lange trainingen doen of die vaak onderweg zijn.

Al met al is de Apple Watch SE 2022 een geweldige keuze voor mensen die een sporthorloge zoeken dat perfect samenwerkt met hun iPhone en tegelijkertijd handige functies biedt om hun sportprestaties te verbeteren. Houd er echter rekening mee dat de batterijduur van het horloge kort kan zijn bij intensief gebruik.

Beste budget sporthorloge

Onze keus!

Garmin Forerunner 45S

Als je een fanatieke sporter bent met een beperkt budget, dan is de Garmin Forerunner 45s een goede optie om te overwegen. Dit sporthorloge biedt enkele handige functies voor sporters die niet te veel geld willen uitgeven aan een sporthorloge.

Een groot voordeel van de Garmin Forerunner 45s is dat het hartslagzones kan tonen tijdens het trainen. Dit is handig voor sporters die hun training willen optimaliseren door in de juiste hartslagzone te blijven en hun voortgang te meten.

Een andere handige functie van de Garmin Forerunner 45s is de mogelijkheid om notificaties te ontvangen van je telefoon. Dit is handig voor mensen die hun telefoon niet altijd bij zich willen dragen tijdens het sporten, maar wel op de hoogte willen blijven van belangrijke berichten en oproepen.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Garmin Forerunner 45s. Het kan soms even duren voordat je een goede GPS-verbinding hebt, wat vervelend kan zijn voor sporters die snel aan hun training willen beginnen. Ook gaat de batterij minder lang mee dan de duurdere alternatieven, wat betekent dat je het horloge vaker moet opladen.

De Garmin Forerunner 45s is een betaalbare optie voor hardlopers die op zoek zijn naar een sporthorloge met basisfuncties en notificaties. Hoewel het niet de meest geavanceerde optie op de markt is, doet de Forerunner 45s wat het belooft, en dat is het bijhouden van je trainingen en het geven van inzicht in je hartslagzones.

Waar moet je op letten bij je keuze?

Als je op zoek bent naar je eerste sporthorloge dat je gaat helpen bij je goede voornemens, of je oude sporthorloge na jarenlange staat van dienst eindelijk aan vervanging toe is. Is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een sporthorloge dat bij jou past.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke functies je echt nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld alleen je hartslag meten en stappen tellen? Dan heb je geen horloge nodig dat de maanstanden kan voorspellen en direct in contact staat met NASA. Focus op wat jij echt nodig hebt.

Een andere belangrijke factor is de batterijduur. Want we weten allemaal hoe vervelend het is om te moeten sporten met een lege batterij. Zorg er dus voor dat je een horloge kiest dat lang genoeg meegaat voor jouw workouts.

Een derde punt om op te letten is of het horloge een GPS heeft. Dit kan namelijk handig zijn als je je workouts wilt tracken en routes wilt plannen. Maar als je alleen binnen traint, heb je dit misschien niet nodig.

Daarnaast is het handig om te kijken of het horloge notificaties van je telefoon kan weergeven. Op die manier kun je tijdens het sporten toch bereikbaar blijven en hoef je niet telkens je telefoon erbij te pakken.

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om naar je portemonnee te kijken. Er zijn sporthorloges in allerlei prijscategorie├źn, van budgetvriendelijk tot peperduur. Bedenk vooraf wat je maximaal wilt uitgeven en houd je daar ook aan.